Medlemsbrev mars 2024

Vårens trädgårdsdag 25 maj

Boka upp förmiddagen den 25 maj kl 10-13 för vårens trädgårdsdag! Som medlemmar i vår förening har vi alla ett ansvar att ta hand om de gemensamma utrymmena.

Vi hoppas att så många som möjligt kan vara med och hjälpa till så att det blir fint inför sommaren i vår gemensamma utemiljö. Detta är också ett utmärkt tillfälle att lära känna dina grannar och det blir som vanligt fika och gött häng! Mer info kommer.

För er med odlingslott: Vänligen röj dessa innan trädgårdsdagen. De ingår inte i de gemensamma utrymmena och din tid på trädgårdsdagen behövs för annat.

Årsstämma den 29 maj i lokalen på Kamomillvägen 2

Varmt välkomna på årsstämman som i år går av stapeln den 29 maj. Kallelse och ytterligare information kommer i brevlådan i god tid innan.

Styrelsen är i stort behov av nya medlemmar

Att bo i bostadsrätt innebär att vi gemensamt förvaltar området och dess hus och turas om gällande att ta uppdrag i styrelsen. Vi söker nu med ljus och lykta efter nya medlemmar till styrelsen då flera behöver avsluta sina uppdrag.

I första hand behöver vi dig som kan ta sekreteraruppdraget och/eller ansvar för medlemsbrev och hemsida samt dig med teknisk kunnighet som kan hjälpa oss alla med underhållsplan och samarbete med vår förvaltare.

Maila valberedningen@brfbotanikern.se med din intresseanmälan.

Värmepannornas drift och skötsel

Enligt våra stadgar ansvarar föreningen för värmepannorna men du som boende ansvarar för inställning av värmekurvor samt ett visst basunderhåll såsom att kontrollera trycket och rengöra spillkoppen, vattenlåset (golvbrunnen) och filtret. Det finns en manual till värmepannan i din boendepärm samt på hemsidan https://brfbotanikern.se/boende/underhall/

På hemsidan finns också en snabbguide över de vanligaste felen. När något är fel eller behöver åtgärdas så lyser pannan i orange eller röd färg, istället för grön. En infokod ges och du kan i snabbguiden se vad de vanligaste infokoderna står för. Ett återkommande sådant är att rengöra filtret vilket du som boende behöver göra när värmepannan visar den felkoden.

Hemsidan

Vår hemsida https://brfbotanikern.se innehåller det mesta du behöver veta om att bo i vår förening. Där finns information om underhåll du förväntas göra, årsredovisningarna bakåt i tiden, vilka försäkringar vi har, om vårt fibernät, m.m. Nu finns också en flik om att ladda elbil inklusive en bakgrundsbeskrivning av projektet för laddstolpar i föreningen och information om hur det finansieras.

TV och bredband

Tack för att så många svarade snabbt på enkäten om TV-användningen! Vi sammanställer nu svaren och diskuterar hur vi ska göra. I samband med detta har frågan om gemensamt bredband kommit upp igen. Vi är idag begränsade till att i så fall använda någon av Itux tjänster (Itux är de som äger fibern). Avtalet med dem löper ut november 2025 så styrelsen undersöker vilka möjligheter vi har att från då ha både TV och bredband gemensamt. 

Nästa medlemsbrev är tänkt i juni.

Vänligen meddela oss i styrelsen om du byter mailadress så att du kan fortsätta få dessa brev digitalt.

Vi önskar alla en fin vår och Glad Påsk i april!

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se