Medlemsbrev december 2023

Nya avgifter från januari 2023 

Som vi meddelat i ett separat utskick tvingas vi denna gång att höja avgifterna med 20% från januari. Det är främst räntekostnaderna som ökat markant, men även andra kostnader ökar. Se separat mail med info om höjningen och tips på vad vi alla kan göra för att hålla nere våra gemensamma kostnader i föreningen.

Sänkt pris för elladdning

Vi har nu rörligt elpris och har sänkt priset med 50 öre/kWh. Då det är billigast på natten ber vi er att ställa in tiden för när ni vill ha bilen laddad till tidigt på morgonen i första hand så att vi inte behöver höja igen.

Om projektet med laddstolparna

Vi beklagar att projektet med laddstolparna tagit längre tid att färdigställa än vi både trott och hoppats. Bland annat beror det på att installationen av carportarnas enheter krävt oförutsägbara åtgärder gällande t.ex. uppkoppling. Styrelsen kommer att samla viktig information på hemsidan brfbotanikern.se om hur elbilsladdning fungerar i vår förening.

Gå med i styrelsen

Vi behöver dig för styrelsearbete! Gå med i styrelsen och påverka vad som görs i föreningen. Meddela gärna ert intresse till valberedningen@brfbotanikern.se eller prata med valberedningen när den går runt och knackar på.

Motioner inför årsstämma måste lämnas senast sista januari 2024. Motioner tas emot via mejl till styrelsen: styrelsen@brfbotanikern.se

Snöskottning – vad ordnar vår förvaltare och vad behöver varje hushåll fixa?

Varje hushåll med sopkärl utomhus ansvarar för att skotta bort snö så att kärlen kan tömmas. Varje hushåll ansvarar också för snöröjning vid carport, entré och på balkonger. Vår förvaltare Riksbyggen har i uppdrag att skotta enligt kartan nedan.

Boka övernattningslägenhet / lokal

Som medlem i en bostadsrättsförening i Hildedal har du möjlighet att boka lokalen i vår grannförenings fastighet, Brf Hildedal. De har i år utrustat den så att det även går att övernatta där. Läs mer på http://www.brfhildedal.se/Lokalen.htm

Göteborgs Stad och Parkförvaltning ska beskära pil-träden på Kamomillvägen i vinter efter påtryckning från oss om att träden växer in i husen på vissa ställen.    

Några avslutande påminnelser så här i vintertid:

  • Vi ber er kontrollera era brandvarnare så att batterierna fungerar.
  • Julhelgerna brukar ju innebära tända ljus. Gå en extra sväng och kolla att ljusen är riktigt släckta innan ni går ut eller går och lägger er.
  • Vänligen mata inte fåglarna eftersom det drar till sig råttor. Vi har råttor på gården som byggt bo under altaner. Vi har därför behövt köpa in tjänster från Anticimex för att komma tillrätta med råttproblemet.
  • Nu när det är minusgrader är det också viktigt att koppla bort våra vattenslangar utomhus. Det samlas nämligen lite vatten högre upp i röret om slangen sitter i och vi riskerar att få frostskador i rören.
  • Se till att platta ihop alla kartonger såsom mjölkpaket och skokartonger så att vi slipper betala extra för överfulla kärl. Det finns även en återvinningsplats alldeles ovanför vårt område på Bäcktuvevägen. Den ska användas dels när det är fullt hos oss, dels när vi ska slänga stora emballage, såsom för möbler, maskiner mm.

God Jul och Gott nytt år!

Hälsningar

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se