Medlemsbrev september 2023

Trädgårdsdag 16 september kl 10.00 till ca 13.00

Boka upp förmiddagen den 16 september för höstens trädgårdsdag! Som medlemmar i vår förening har vi alla ett ansvar att ta hand om de gemensamma utrymmena. Vi hoppas att så många som möjligt kan vara med och hjälpa till så att vi får det fint i vår gemensamma utemiljö. Barnfamiljer i området hälsar vi extra välkomna och hoppas att barn och föräldrar hjälps åt att göra fint på lekplatsen. Detta är också ett utmärkt tillfälle att lära känna sina grannar och det blir som vanligt fika och gött häng! Mer info kommer separat.

Till er med carport – meddela när extendern är installerad

I somras delades s.k. extenders ut till samtliga hushåll med carport. Oavsett om ladduttaget ska användas eller ej så behöver samtliga med carport följa instruktionerna som medföljde extendern. Vi ber var och en av hushållen med carport höra av sig när det är gjort och då senast 15 september. Vid frågor, tveka inte att höra av er till styrelsen@brfbotanikern.se

Till er som laddar elbil – ladda på natten

Inom kort får vi timpris och vi ber er att ladda på natten när det är billigast då det gynnar föreningens ekonomi att hålla priset per kWh lägre. Det går smidigt att ställa in detta i appen.

Fortfarande flera träd som är över 4m höga

Ni som har träd i trädgården eller på er odlingslott ansvarar för att träden klipps om de växt högre än 4m. Tack till er som åtgärdat detta! Det finns fortfarande flera som behöver klippas för trädens välmående men också för att de stör i vårt gemensanna utrymme.

Klippning av häckarnas sidor görs av boende

I år anlitade vi Riksbyggen för att klippa höjden på samtliga avenbokshäckar då flera blivit för höga och grova och våra häcksaxar inte klarar de tjockaste grenarna. Insidor och utsidor ska dock klippas av boende under JAS-månaderna (juli-augusti-september). Det vore toppen om samtliga trädgårdars häckar som vetter mot de gemensamma gångarna vore klippta innan vår trädgårdsdag 16 september så att vi lättare kommer åt att göra fint på grusgångarna.

Odlingslotter

En vänlig men lite bestämd påminnelse till dig med odlingslott om att du ansvarar för att hålla den i ordning. Det är fortfarande mycket ogräs i odlingslotterna till förtret för dem som vill sköta sina då ogräset sprider sig alltför fort. De lotter med fruktträd har också mycket fallfrukt runt sig som har börjat lukta och drar till sig insekter. Ni med fruktträd på er lott (även om det inte var ni som planterade det en gång i tiden) behöver rensa undan fallfrukt löpande.

Behöver du säga upp din cykelplats i cykelrummet?

Då gör du det i början på november för att kunna få rätt avgift i januari när hela året betalas (300:-/plats).

Vi hoppas att vi ses på Trädgårdsdagen den 16 september!

Hälsningar

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se