Medlemsbrev juni 2023

Nya styrelsen

Under årsstämman valdes två nya medlemmar in och styrelsen ser nu ut så här:

  • Ordförande: Marie Post
  • Sekreterare: Johan Persson
  • Ledamot, vice ordförande: Maria Ekblad
  • Ledamot: Anette Magnusson
  • Ledamot: My Hyltegren
  • Riksbyggens representant: Fredrik Svensson
  • Suppleant: Rodrigo Reif de Paula
  • Suppleant: Frida Wenzel
  • Riksbyggens suppleant: Dennis Holmberg

Styrelsen når du genom email: styrelsen@brfbotanikern.se

Andrahandsuthyrning

Styrelsen har fått förfrågan om möjlighet att hyra ut lägenheter via Airbnb och för korta perioder i sommar.

Styrelsen har beslutat att inte att godkänna Airbnb-uthyrning vilket är att betrakta som hotellverksamhet. Styrelsen kan inte se att korta andrahandsuthyrningar är till gagn för föreningen då det ökar risken för att det blir oväsen, förstörelse, oro bland grannarna etc. De rutiner som finns på Riksbyggens webbportal gäller och man ska ansöka via det formulär som finns där. Namn på den/de som hyr måste kunna anges.

Riksbyggen ordnar med de avgifter som ni får betala för varje ansökan via er avgiftsavi. Föreningen ska ersättas med 5% av prisbasbeloppet (pbb) som är 52500 kr 2023, d s v 2625 kr per ansökan. Föreningen får också betala 1,8% av samma pbb till Riksbyggen för detta.

Styrelsen har dock beslutat att i sommar bevilja andrahandsuthyrning för kortare tider än 6 månader för att se hur det faller ut. Vi behöver få ansökan helst 6 veckor i förväg för att hinna hantera detta. Vi vill också påminna om att det är ni själva som är ansvariga för att hyresgästerna sköter sig och att inget blir förstört eller misskött givetvis.

Styrelsen har inga synpunkter på om någon låter vänner/släktingar bo i lägenheterna, det är en helt annan sak. Vi dessa tillfällen är det däremot bra om man meddelar sina närmaste grannar för kännedom.

Avenbokshäckarna klipps ned på höjden i augusti av Riksbyggens Trädgårdsgrupp

I år kommer vi att anlita Riksbyggen för att klippa samtliga avenbokshäckar, d v s även de som är i trädgårdarna. Flera är alldeles för höga och grova, våra häcksaxar klarar inte de tjockaste grenarna. Vi meddelar senare i sommar när detta sker då de behöver komma in i era trädgårdar. Däremot får vi själva klippa sidorna in-och utvändigt.

OBS att alla häckar måste hållas in på bredden mot gångar och trottoarer! Flera är alldeles för breda nu och det är trångt att passera. Odlingslotterna är bedrövligt dåligt skötta, den övre delen är svår att hantera för den som vill och vi kommer att försöka få hjälp med förslag till lösning av Trädgårdsarkitekt till hösten.

Vi vill också påminna om att fruktträden i trädgårdar och odlingslotter inte ska vara högre än 4 meter, de får inte hänga över häckarna ut på gångar och parkeringar!

Laddsystemet

De sista tolv platserna på Växthusvägen/Lupinvägen kommer att få laddlister den 28 och 29 juni. Det är fortfarande oklart när Göteborg Energi har malt klart i sina kvarnar, vi hoppas att det snart sker.

Vi kommer så snart vi kan informera om hur man sedan laddar. Kostnaden per kWh kommer att grundas på föreningens elkostnad + avgift för service från ChargeNode, vi återkommer när vi fått tydligt besked från elbolaget och Riksbyggen om vårt avtal.

Carportarna har nu fått extenders för förstärkning till sina Wifi, det är viktigt att alla dessa ansluts enligt den information som medföljde för att installationen ska bli komplett även om man inte har användning av laddboxen just nu. Lägenhetsinnehavaren ska koppla upp extendern mot routern enligt instruktion och Chargenode kan sen koppla lastbalanseringen mot extendern. Därefter fungerar systemet som det är tänkt. För carportarna är laddkostnaden den som medlemmen betalar via sina egna elavtal.

Målningsarbete träfasader

Under de närmaste två veckorna kommer bättringsarbete på träfasaderna att utföras av Göteborgs Måleri. De har testat ett antal färger och åtgärdar de bubbliga partierna med den sort man kommit fram till ska fungera.

Nästa ordinarie medlemsbrev är tänkt i september. De läggs även upp på vår hemsida https://brfbotanikern.se som tidigare.

Styrelsen önskar alla en Glad Midsommar och härlig sommar!

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se