Medlemsbrev mars 2023

Vårens trädgårdsdag 13 maj

Boka upp förmiddagen den 13 maj kl 10-13 för vårens trädgårdsdag! Som medlemmar i vår förening har vi alla ett ansvar att ta hand om de gemensamma utrymmena. Vi hoppas att så många som möjligt kan vara med och hjälpa till så att det blir fint inför sommaren i vår gemensamma utemiljö. Detta är också ett utmärkt tillfälle att lära känna dina grannar och det blir som vanligt fika och gött häng! Mer info kommer.

Årsstämma den 30 maj i lokalen på Kamomillvägen 2

Varmt välkomna på årsstämman som i år går av stapeln den 30 maj. Kallelse och ytterligare information kommer i brevlådan i god tid innan.

Elladdstolpar till parkeringarna

Vi kan nu ge det glädjande beskedet att vi blivit beviljade det bidrag som vi sökt för att upprätta elladdstolpar till föreningens bostäder! Alla kontrakt är påskrivna nu och vår projektledare på Chargenode planerar uppstartsmöte i mars. Prognosen är att stolparna ska vara på plats innan sommaren. 

Skadedjur i området

Tyvärr har vi problem med råttor i området. Vi har flertalet exempel på att de verkar ha bosatt sig under altaner/trädäck, vilket kan se ut som på bilden här nedan. På grund av detta har vi valt att utöka vår försäkring med två s.k. smartboxar från Anticimex som vi hoppas kommer få bukt med problemet.

Då matning av fåglar drar råttor till sig vill vi be alla att undvika det. Vi vill också be framför allt er på bottenplan att hålla extra uppsikt och om ni ser råttor eller råttbon, vänligen anmäl det till Anticimex på telefonnummer 0752-45 10 00. Uppge då gatuadress och fastighets-beteckning Tuve 15:20. För de som vill punktmarkera i sina trädgårdar med vanliga fällor som komplement, kan höra av sig till Anticimex på samma nummer. Styrelsen har i nuläget valt bort användande av gift, vilket även gäller för enskilda medlemmar i kontakt med Anticimex.

Nästa medlemsbrev är tänkt i juni.

Styrelsen önskar alla en fin vår och Glad Påsk i april!

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se