Medlemsbrev december 2022

Nya avgifter från januari 2023

Vi tvingas denna gång att höja avgifterna med 7% från januari, vilket är något under inflationsnivån. Vi hoppas att vi ska slippa höja en gång till under kommande år. Det är främst räntekostnaderna som kommer att öka markant, men även andra kostnader ökar. Kostnaden för vatten går upp med 8% och taxan blir 16,74 kr/m3.

Laddstolpar

Riksbyggen utreder om de kan vara projektledare då de numera anlitar Eways för arbete med elladdstolpar. Eways har begränsade möjligheter till entreprenad, vilket innebär förseningar givetvis. Vi hoppas få besked snart så att vi kommer vidare då vi måste ansöka om tillstånd för att bygga ut vår elkapacitet.

Underhållsarbeten

Föreningen går igenom fönster och dörrar. En första koll har gjorts av Riksbyggen genom vår fastighetsskötare. Ytterligare en koll kommer att behöva göras av en entreprenör för att sedan kunna se vad för åtgärder som behöver göras.

Det pågår också ett arbete där vissa fasadbräder på förråd och carport kommer bytas ut. Detta arbete är redan påbörjat och en snickare kommer att gå in i vissa trädgårdar och på vissa uppfarter.

Entreprenörerna som utför dessa arbeten kommer att vara Bröderna Bräder Bygg AB som kommer att bygga om spaljéer och Tumleheds Bygg AB som kommer att utföra arbetet med fönster och dörrar.

Det är viktigt att ni svarar på det mejl som en del av er fått från vår förvaltare Tim Kronberg eller att ni svarar på telefon när de ringer om de ärenden som lagts på portalen så att de kan boka en tid med er för att komma åt på balkongerna.

Låna stege till trapphus

Behöver du sätta upp något i din trappa men når inte upp? Via styrelsen kan du låna en trappstege för inomhusbruk. Maila styrelsen@brfbotanikern.se

Gå med i styrelsen

Vi behöver påfyllning i styrelsen och hoppas att det finns några som känner att det är angeläget att vara med och påverka vad vi vill ska göras i föreningen. Meddela gärna ert intresse till valberedningen@brfbotanikern.se

Skicka motion innan sista januari 2023

Vi vill påminna om att motioner inför årsstämma måste lämnas senast sista januari 2023. Motioner tas emot via mejl: styrelsen@brfbotanikern.se

Dags att flytta? / Är du nyinflyttad?

Rutinerna för boxen från Telenor har uppdaterats på hemsidan. Se https://brfbotanikern.se/boende/tv- bredband-och-telefoni/

Paket

Nu när julen närmar sig passar vi på att påminna om vikten av att vika ihop kartonger och att slänga i rätt kärl. Se till att platta ihop alla mjölkpaket, skokartonger etc.

Det finns även en återvinningsplats alldeles ovanför vårt område på Bäcktuvevägen som töms ofta. Den ska användas dels när det är fullt hos oss men också när vi ska slänga stora emballage, såsom för möbler, maskiner m m. Man kan enkelt se om det är tömt nyligen på hemsidan ftiab.se. Välj ”Hitta en återvinningsstation” och sök upp nr 7860. Där står också när de kommer nästa gång och det är enkelt att rapportera ifall stationen behöver städas.

Brandvarnare och levande ljus

Vi ber er också kontrollera era brandvarnare så att batterierna fungerar. Julhelgerna brukar ju innebära tända ljus. Gå en extra sväng och kolla att ljusen är riktigt släckta innan ni går ut eller går och lägger er!

God Jul och Gott nytt år!

Och ett extra tack till alla som hjälpte till under trädgårdsdagen den 17e september! Hälsningar

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se