Medlemsbrev september 2022

Trädgårdsdag 17 september kl 10 till ca 13.00

Den 17e september är det dags att ses igen och hjälpas åt med våra gemensamma ytor! Vi hoppas få träffa så många som möjligt och ser fram emot umgänge såväl som att få ordna upp tillsammans. Separat brev har delats ut med mer information.

Odlingslotter och fruktträd

En vänlig men lite bestämd påminnelse till dig med odlingslott om att du ansvarar för att hålla den i ordning. Det är fortfarande mycket ogräs i odlingslotterna till förtret för dem som vill sköta sina då ogräset sprider sig alltför fort. De lotter med fruktträd har också väldigt mycket fallfrukt runt sig som har börjat lukta och drar till sig insekter. Ni med fruktträd på er lott (även om det inte var ni som planterade det en gång i tiden) behöver rensa undan fallfrukt löpande.

Då styrelsen får in en hel del klagomål över hur det ser ut runt och i odlingslotter så ser vi över möjligheterna att förändra området till det bättre. Som det ser ut nu kan man tyvärr knappt komma fram på sina ställen bland ogräs och fallfrukt. Om någon har förslag till förbättringar så är det varmt välkommet! Maila styrelsen@brfbotanikern.se

Klippning av träd och häckar

Vi vill också passa på att påminna om att Avenbokhäckarna behöver klippas under JAS-månaderna (juli-augusti-september) och att fruktträden i området får vara max 4m höga. Du som lägenhetsinnehavare med häck och/eller träd i trädgården eller på tillhörande odlingslott ansvarar för att detta sköts.

Cykelrummet

Behöver du säga upp din cykelplats i cykelrummet? Då gör du det i början på november för att kunna få rätt avgift i januari när hela året betalas (300:-/plats).

Oväsen

Flera boende har uppmärksammat en del stök och oväsen på kvällar och helger och hört av sig till styrelsen och vi vill här bekräfta att vi lyssnar in detta. En del stök har med boende i området att göra och en del kommer utifrån men oavsett så vill vi uppmuntra alla till att prata med varandra vid oväsen. Gå och knacka på, gå ut och prata med dem som kör moped för fort, och försök hålla en god ton.

Botanikerns hemsida och Riksbyggens kundwebb

Vi påminner om föreningens webbsida. Där kan man bland annat läsa våra medlemsbrev och annan typ av information som rör föreningen, området och sitt boende. Gå in på: https://brfbotanikern.se/

Gå också in på vår kundportal hos Riksbyggen: https://www.riksbyggen.se/om-riksbyggen/mitt-riksbyggen/

Vi hoppas att vi ses på Trädgårdsdagen den 17e september!

Hälsningar

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se