Medlemsbrev juni 2021

Nya styrelsen

Under årsstämman valdes två nya medlemmar in och styrelsen ser nu ut så här:

Ordförande: Marie Post

Sekreterare: Johan Persson

Ledamot, vice ordförande: Patrik Fischer

Ledamot: Anette Magnusson

Riksbyggens representant: Fredrik Svensson

Suppleant: Bengt Åkerberg

Suppleant: Andreas Lindberg

Riksbyggens suppleant: Tatjana Vantchantchin

Styrelsen når du genom email: styrelsen@brfbotanikern.se

Vi är glada att det är många som accepterar att få våra medlemsbrev per mejl. Om ni inte meddelat oss er mejladress så är vi tacksamma för att få den så fort som möjligt. Det är bara styrelsen som har tillgång till adresserna. Medlemsbreven läggs även upp på vår hemsida https://brfbotanikern.se som tidigare.

Status laddstolpar till parkeringarna

Det har kommit in förslag och kostnadsuppskattningar och vi återkommer med separat information senare om detta. 

Värmepannorna 

Värmepannorna är nu slutlevererade. Utöver handboken har vi bett om extra tid vid installationen i år för att förtydliga hur de fungerar. Som komplement finns det några korta filmer på webben som beskriver de vanligaste felkoderna: https://www.bosch-climate.se/installation-service/servicetips/skotselrad-compress-3800i-ew/ Det är viktigt att ni försöker åtgärda ev larm själva, de flesta är enkla tryck på panelen eller så är det filter som behöver rengöras, det är normal drift. 

Trädgårdsavfallet och säckarna

Vi vill be er tänka på att säckarna för trädgårdsavfall måste vecklas ut ordentligt i botten när de hängs upp och sedan fyllas helt innan man börjar på nästa. Vi betalar för totala vikten av avfallet men också för säckarna samt framkörning vid hämtning och det blir onödigt dyrt att hämta halvfulla. Det är också svårt att fylla på när man satt upp nya framför som också är halvfulla.

Gräsklippare och andra verktyg i boden

De eldrivna gräsklipparna köpte vi nya förra sommaren och vi hoppas att de ska hålla några år, men klipper man när det är blött ute och inte gör rent dem blir de fort nedslitna. Inte schysst mot nästa användare som får stå och göra rent innan de går att använda igen. Det gäller givetvis alla verktyg.

Reparationer utomhus 

Styrelsen väntar fortfarande på offerter för diverse arbeten som vi behöver åtgärda, t ex brevlådefästen, rostangrepp på trappor m m. 

Fasadmålningen från 2017

Vi har anlitat Riksbyggen att hjälpa oss att driva reklamationen och också få åtgärdat det som inte gjorts klart från målningen. Det kan komma fler personer som behöver titta på fasaderna igen utöver det vi gjorde härom veckan. Vi hoppas få ett avslut på detta i år.

Nästa medlemsbrev är tänkt i september.

Styrelsen önskar alla en Glad Midsommarhelg och härlig sommar!   

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se