Medlemsbrev december 2021

EXTRASTÄMMA ANG VAL AV REVISIONSBYRÅ den 21 oktober

Vid extrastämman valdes BoRevison till ny revisonsbyrå vilket också var styrelsens förslag. Vi tackar alla som kom!

Trädgårdsdag 25 september / Odlingslotterna

Tack alla som var med på trädgårdsdagen så att vi fick klippte ned vinbärsbuskarna och gjort fint i grusgångarna. Stort tack också till er som inte kunde vara med den dagen men utförde uppgifter innan istället, det var mycket tacksamt!

Vi har också sett att det blivit bättre ordning på odlingslotterna så att det ser fint ut över hela innergården. Vi hoppas att ni kan fortsätta så framöver.

Nya kontaktpersoner på Riksbyggen Fastighetsservice

Vår fastighetsskötare Jörgen fick ett annat uppdrag och har lämnat över till sin efterträdare som heter Jonas Jangrell. Utöver det har även vår förvaltare Kristian tagit sig an nya uppgifter och hans ersättare heter Samuel Jeremejeff.

Diverse snickeriarbeten

Vi har äntligen offerter som vi tackat ja till angående brevlådornas fästen, balkarna över carportarna och renovering av krönplåtar på trapporna. Nu blev det plötsligt både kallt och snöigt så återstår att se när dessa arbeten kan komma igång. Samuel kommer att hålla oss informerade om det är något som behöver tänkas på, t ex att bilar och annat inte får stå i vägen. Vi hoppas på en plan för detta inom kort.

Elladdstolpar

Utredningen är klar och nästa steg är förslag på finansieringsplan från vår ekonom Tatjana, därefter omröstning av medlemmarna om genomförandet samt bestämmande av ev tidsplan.

Gå med i styrelsen

Vi behöver påfyllning i styrelsen och hoppas att det finns några som känner att det är angeläget att vara med och påverka vad vi vill ska göras i föreningen. Meddela gärna ert intresse till valberedningen@brfbotanikern.se

Skicka motion innan sista januari 2022

Vi vill påminna om att motioner inför årsstämma måste lämnas senast sista januari 2022. Motioner tas emot via mejl: styrelsen@brfbotanikern.se

Vem ansvarar för vad i lägenheterna

Alla lägenheter har en Bopärm. I den finns bland annat information om vem som ansvarar för vad i lägenheterna. Vår webbsida innehåller också denna lista ifall man förlagt sitt exemplar: brfbotanikern.se/ Det är viktigt att vara medvetna om vilka underhåll vi har eget ansvar för att bekosta och att Riksbyggen i förekommande fall tar betalt om man önskar deras hjälp.

Soprummet – ännu en gång

Nu när julen närmar sig vil vi ännu en gång påminna om hantera soporna rätt. Varje vecka ser vi paket som inte är ihopvikta, stora emballage som inte ska slängas i våra kärl eller att man slänger i fel kärl. Det är alla vi medlemmar som betalar för sophanteringen och tömningen av kärlen. Bilden nedan är från förra veckan. Se till att platta ihop alla mjölkpaket, skokartonger etc!

Det finns en återvinningsplats alldeles ovanför vårt område på Bäcktuvevägen som töms ofta och där ska ni kasta de stora emballagens för möbler, maskiner m m eller om det är fullt hos oss. Man kan enkelt se om det är tömt nyligen på hemsidan ftiab.se – välj Hitta en återvinningsstation och sök upp nr 7860. Där står också när de kommer nästa gång.

Vi ber er också kontrollera era brandvarnare så att batterierna fungerar, julhelgerna brukar innebära tända ljus. Gå en extra sväng och kolla att ljusen är riktigt släckta innan ni går ut eller går och lägger er!

Vi önskar en riktigt God Jul!

Hälsningar

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se

PS: Vi är tacksamma om ni kan lämna er epostadress till oss för fortsatta medlemsbrev och information! /DS