Medlemsinformation juni 2020

Nya styrelsen

Under årsstämman valdes tre nya medlemmar in och styrelsen ser nu ut så här:

Ordförande: Marie Post

Sekreterare: Johan Persson

Ledamot, vice ordförande: Aleksander Lazarevic

Ledamot: Patrik Fischer

Riksbyggens representant: Fredrik Svensson

Suppleant: Francisco Infante

Suppleant: Bengt Åkerberg

Riksbyggens suppleant: Tatjana Vantchantchin

Styrelsen når du genom email: styrelsen@brfbotanikern.se

Botanikerns hemsida och Riksbyggens kundwebb

Vi vill passa på att påminna om att föreningen har en egen webbsida. Där kan man bland annat läsa våra medlemsbrev och annan typ av information som rör föreningen och området. Gå in på: https://brfbotanikern.se/

Vi som förening har ett nära samarbete med Riksbyggen och den som vill kan skapa ett kundkonto via deras kundportal. Där får man bland annat tillgång till allra senaste nytt från Riksbyggen, översyn över föreningens ekonomi, blanketter, autogiromedgivande, information om vad boende i bostadsrätt innebär och vad man får göra i sin bostad. Gå in på:  https://www.riksbyggen.se/om-riksbyggen/mitt-riksbyggen/

Trädgården

Tack till alla som var med på Trädgårdsdagen den 16 maj! Det var stor uppslutning trots Corona-tider och det är vi mycket tacksamma för!

Välskötta häckar och odlingslotter ger bostadsområdet ett trivsamt och välvårdat intryck och inbjuder till granngemenskap och samvaro. Häckarna ska klippas i JAS-månaderna, juli-augusti-september. Tänk på att ogräs i din odlingslott eller trädgård lätt sprider sig till andras. 

Återvinningskärl 

Återigen måste vi påtala att det inte får fyllas på mer i behållarna än att det går att stänga locken, så att tömningen inte riskerar att utebli, då får vi betala för en s k bomkörning. Vi är 43 lägenheter som ska kunna slänga våra hushållsavfall. Förpackningarna ska inte kastas hela. Det är inte tänkt för stora emballage till möbler, sådant ska lämnas på de allmänna avfallsstationerna (Bäckedalsvägen eller vid Coop forum Backaplan t ex) eller Återvinningscentralerna (soptipparna), Tagene ligger närmast. 

Nä, vi kan inte lasta halvvägs upp till taket.

Redskapsboden

Vi ska byta ut en av de elektriska gräsklipparna då den gick sönder. Tack för att ni meddelar och sätter lapp på när något är trasigt så att vi kan åtgärda. Vi hoppas kunna ordna detta inom kort. 

Fasadtvätt och nya värmepannor

Fasadtvätten på Kamomillvägen gjordes första veckan i juni och nu avslutas också den första delen av pannbytena. Resterande värmepannor kommer att bytas i maj-juni 2021 enligt plan. 

Vi önskar alla en skön sommar!

Soliga hälsningar

Styrelsen Brf Botanikern

styrelsen@brfbotanikern.se