Medlemsinformation september 2019

Vattenförbrukning och avgift

Alla hushåll har nya vattenavläsare och föreningen har tidigare tagit ut för låg avgift av boende för att täcka både fasta kostnader och förbrukning. Nu justeras detta. Första fakturan kommer att vara daterad från mars månad på grund av en försening, alltså ett halvårs förbrukning. Vi får därefter räkningen kvartalsvis.

Värmepannor

Styrelsen diskuterar byte av alla värmepannor. Beslut i frågan kommer att fattas först efter ett möte med vår ekonom och förvaltare.

Nya glas och höljen till ytterbelysningen

Ytterbelysningen på fasaden vid ytterdörren samt på balkong eller altan har blivit slitna av väder och vind. Vi har beställt nya glas och höljen och kommer att dela ut dem till varje enskilt hushåll. Man ansvarar för att byta ut dem på egen hand, men vi hjälps åt vid behov.

Trädgårdsdag 28 september

Det är snart dags för gemensam trädgårdsdag. Vi ses klockan 10.00. Har du kolonilott är det extra viktigt att lotten är rensad innan lördagen för att det ska vara möjligt att komma åt våra vinbärsrabatter och göra iordning dem. Några lotter är kraftigt överväxta och sprider mycket ogräs till andra lotter och trädgårdar. Vi rekommenderar att ni lägger svart markduk över om ni inte vill ha så mycket att sköta. Vi bor i en trädgårdsstad och tänker lite extra på våra trädgårdar och kolonilotter. Ansvaret är gemensamt!

Klippning av häckar – JAS

Dags att klippa ner häcken om den överstiger måttet 170 cm. Under månaderna juli, augusti och september är bästa tiden för att klippa och beskära häckar eller träd.

Styrelsen ser fram emot en fin höst!

Susanne Qval Wold, Aleksander Lazarevic, Annika Nilsson,Daniel Gustafsson, Marie Post, Johan Persson, Catrin Svendsrud, och Fredrik Svensson.

styrelsen@brfbotanikern.se