Vår i Hildedal

Till alla boende i Brf Botanikern

Våren är snart här och förväntningarna på att vara utomhus och att börja påta i odlingslotterna och trädgårdarna växer. Vi kan nu glädja oss åt att innergårdens grusgångar har blivit renoverade vilket också gör det lättare för vår fastighetsskötare Samuel att underhålla dem.
Vi hoppas alla odlingslotter och häckar kommer vara välskötta framöver, allt för att skapa trivsel och trygghet i området. 

Målning
Föreningen har nu slutit avtal med Göteborgs Måleri om yttre underhåll av våra fastigheter.
Arbetena innefattar målning av alla träfasader, trädetaljer samt tvätt av trappor och trall. På putshusen på Kamomillvägen kommer därmed endast trädetaljer omfattas av arbetena. Arbetet påbörjas vecka 16 och skall vara avslutat vecka 41. Under semestern, v 27-30, kommer störande arbeten undvikas i möjligaste mån. Arbetena startar vecka 16 på Kamomillvägen 49, 51 och går vecka 18 vidare på Växthusvägen 43-45. Mer information kommer ifrån Göteborgs Måleri. 
Arbetena kommer att innebära att ställning monteras runt husen med träfasad under ett par veckor per hus samt att en mindre ställning monteras i trädgårdar på putshusen för att möjliggöra åtkomst av trädetaljer på balkonger. Detta kommer att medföra störningar för er som boende vilket vi ber er ha överseende med. Vi vill redan nu informera om att ställningarna ej får beträdas av boende och att målsman ansvarar för sina barn.
Projektledare är Charlotta Brolin, Riksbyggen. Dit kan du vända dig om du har frågor, telefon 031-7045508 alt charlotta.brolin@riksbyggen.se
 
Trädgårdsdag
Lördagen den 13 maj har vi vår trädgårdsdag då vi alla kan hjälpas åt att städa trädgårdsförrådet och våra gemensamma trädgårdsytor. Vi avslutar med en gemensam fika som styrelsen ordnar.
 
Avfallshanteringen
Vi tycker att situationen i soprummet har förbättrats. Tack alla ni som trycker ihop pappkartongerna! 
Kom ihåg att sortera ert matavfall, det blir billigare för oss och bättre för miljön. Det finns gott om bruna påsar i soprummet. 
 
Anmäl dig till Energigruppen !!
En stor utmaning, kanske den största, inför framtiden är energi och klimatfrågorna. Vår bostadsrättsförening bör nu kavla upp ärmarna och ta oss an denna utmaning. Om inte annat så kommer vi med tiden att få se över vårt uppvärmningssystem och våra värmepumpar.
Styrelsens förhoppning är, att det bland Brf Botanikerns boende finns personer som är kunniga och intresserade av dessa frågor och villiga att ingå i en ”Energigrupp”. Arbetsgruppen kommer att arbeta vid sidan av Styrelsen med denna avgränsade fråga.
Målet är att vi efter årsstämman har en aktiv Energigrupp.
 
Boka in Årsstämma 10 maj klockan 18:00 i kalendern. 
Kallelse och dagordning kommer att skickas ut senast två veckor innan årsstämman.
 
Vårhälsningar från styrelsen
Francisco Infante ordförande, Annika Nilsson, Maria Larsson,  Birgitta Hedlund och Emma Kling representant Riksbyggen