Nominering till styrelse

Valberedningsinformation nr 2

Den 10 maj hålls föreningens årsstämma och det är nu vi väljer vem som ska ingå i styrelsen. Vi är alla delägare i vår bostadsrättsförening och vi har ett gemensamt ansvar för att kunna tillsätta en styrelse, revisorer och valberedare.

Att ingå i vår styrelse är spännande, utvecklande, men också ansvarsfullt. Styrelsen är föreningens verkställande organ och ansvarar för att ekonomi och andra angelägenheter sköts på ett tillfredsställande sätt. Att ingå i styrelsen innebär bland annat att du är en av föreningens företrädare utåt och ingår avtal för föreningens firma. Som medlem i styrelsen är du med och besluter om bland annat: förvaltning, riktlinjer och anvisningar.

Föreningen behöver styrelsemedlemmar med olika kompetenser och erfarenheter. Sunt förnuft och vilja att arbeta för ett bra boende är en mycket bra utgångspunkt. Vår förvaltare Riksbyggen erbjuder flertal kurser i styrelsearbetet för dem som önskar lära sig mer. Exempelvis anordnas en “Ny i styrelsen” kurs.

Är du själv intresserad av att ingå i styrelsen eller känner någon annan bland oss boende som du tror skulle vara intresserad? Den som nomineras ska vara vidtalad och tackat ja till att kandidera. Nomineringen görs till valberedningen.

Önskas mer information om styrelsearbetet kontakta styrelsen eller valberedningen.

Vi i valberedningen ser fram emot att ta del av era nomineringar, senast fredagen den 21 april!

Med vänlig hälsning Valberedningen

Catharina Beckman
Kamomillvägen 11
catharina.beckman@gmail.com

Per Liedman
Kamomillvägen 3
per@liedman.net