Medlemsbrev maj

Årsstämmans val av styrelse
Efter årsstämman den 10 maj har Brf Botanikerns styrelse följande sammansättning:

Ordförande: Francisco Infante

Sekreterare: Annika Nilsson

Ledamöter: Birgitta Hedlund, Maria Larsson och Bernt Persson

Suppleanter: Catrin Svendsrud och Susanne Qval Wold

Styrelsen når du lättast genom email: styrelsen@brfbotanikern.se

Viktigt meddelande angående försäkring
Fram tills nu har varje boende haft ansvar för att komplettera sin hemförsäkring med Bostadsrättstillägg. Från och med 2017-07-01 har föreningen tecknat ett gemensamt Bostadsrättstillägg, informationsblad kommer i brevlådan inom kort. Detta innebär, att var och en kan säga upp den del av försäkringen som är bostadsrättstillägg. Detta berör inte hemförsäkring, som var och en ansvarar för. Kostnaden för bostadsrättstillägg brukar vara runt 200-250 kronor per år. Fördelen med att ha bostadsrättstillägget i samma bolag som fastighetsförsäkringen är, att det inte behöver bli diskussioner och konflikter kring vilket bolag som skall stå för kostnaderna vid skada på fastigheten.

Energigrupp
Årstämman beslutade att det ska bildas en Energigrupp, som vid sidan av styrelsen arbetar med denna avgränsade fråga. Fokus skall vara hur vårt värmesystem skall se ut i framtiden och om föreningen kan spara energi och bli klimatsmartare.
Gruppen är en öppen arbetsgrupp, med en kärna av de tre som hittills anmält intresse att delta: Per Kronmark, Rolf Persson och Francisco Infante. Var och en som är intresserad av eller kunnig runt dessa frågor uppmanas att anmäla sig till Fransisco som är sammankallande.

Målningearbetet
Målningsarbetet fortskrider enligt plan.

Trivselregler
Årsstämman beslutade att de Trivselregler som styrelsen föreslagit skall gälla med några tillägg.

Punkt 4. Loftgång mellan fasaderna. Förtydligande att räddningstjänst och ambulans kräver 130 cm fri passage.

Punkt 6. Odlingslotter och trädgårdar. Häckarnas höjd utåt gatan vid Växthusvägen får vara max i höjd med sopstället.

Punkt 9. Parkering. Gatan får inte användas för parkering. Det är endast tillåtet med max 10 minuters stopp.

Gällande trivselregler finner ni här
Trivselregler Brf Botanikern maj 2017 PDF

Häckarna
Bostadsrättsföreningens häckar ser i mångt och mycket ovårdade ut och drar iväg på höjden så att det i framtiden kommer bli mycket svårt att sköta dem. Årsstämman beslutade att häckarna mot odlingslotterna får vara max 170 cm höga och de mot entrén max 100 cm. Häckarna utefter Växthusvägen får vara max i höjd med sopstället.
Målet är att vi till hösten skall ha häckar som ser enhetliga och välskötta ut. Bokhäckarna skall klippas i Juli, Augusti eller September. För att underlätta arbetet har föreningen köpt in
– en bra häcksax
– en stabil ställning att stå på för rätt arbetshöjd
– en mätbräda märkt 170 cm

TACK alla som var med på trädgårdsdagen och bidrog till att sköta om vår gemensamma fastighet! Roligt att vi blev många och att stämningen var så go. Vem som vinner PUMPA-tävlingen avgörs till hösten.

Styrelsen önskar alla en riktigt skön sommar!